Špela Gorjan

Vaša vsebina. Naša risba.

Sem mladinska delavka, ki me je po končani Srednji oblikovni šoli – grafično oblikovanje, življenje poneslo v povsem druge vode. Pred slabim desetletjem sem po naključju odkrila preplet dveh, meni ljubih, panog: delo z ljudmi in risanje = grafično zarisovanje! Ljubezen na prvi pogled! Vse odtlej zarisujem, podpiram procese in poenostavljam kompleksna sporočila v enostavne likovne igre s podnapisi.

Kaj počnem?

DIGITALNA GRAFIČNA ŽETEV, ENOSTAVNE ANIMACIJE

Digitalno grafično zarisujem na tablico. Zarisovanje lahko poteka v živo ali prek posnetkov. Digitalno zarisovanje ima prednost, da lahko naročnik v fazi post produkcije vključi morebitne popravke ali manjkajoče vsebine. Namen zarisov je bodisi povzetek ključnih sporočil dogodka (namenjen širši uporabi) ali zaris poteka dogodka (namenjen predvsem udeležencem). Stil zarisov je na ravni poenostavljenih oblik, ki podpirajo lažje pomnjenje in asociativni tok udeležencev. Vsebine lahko digitalno podprem tudi z enostavnimi animacijami. V tem primeru zarisujem doma in naknadno posredujem izdelke.

DELAVNICE 

Neformalno izobraževanje je moja strast, zato tudi delavnice grafičnega zarisovanja vodim predano in z največjo vnemo. V veselje mi je namreč podpirati procese, kjer ljudje vidno napredujejo že v nekaj urah. In veste kaj? Čisto vsak lahko postane mojster svojih plakatov, zapiskov, zariskov, povzetkov, seznamov, dnevnikov … Čisto zares! 

GRAFIČNA ŽETEV V ŽIVO

Žetev v živo je zabavna popestritev dogodkov. Gre za neposredno in sprotno zarisovanje dogajanja z vključevanjem glavnih sporočil dogodka. Prednost risanja v živo je, da imajo udeleženci neposreden vpliv na vsebine in samo zarisovanje popestri dogajanje. Vsebin pa na dogodku v živo pozneje ni mogoče bistveno spreminjati, saj izdelek fizično ostane naročniku.

Kontakt

spela.gorjan@gmail.com | +386 41 265 790

Delam v slovenščini in angleščini.

Portfolio

Moji izdelki na papir in na tablico.